AIR MONTENEGRO / AIR MONTENEGRO - LAZAR RUZIC
25/04/2024 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Air Montenegro otkazao letove Podgorica - Tel Aviv

Air Montenegro je izdao saoštenje u kojem obavještava javnost, svoje putnike i partnere, o otkazivanju planiranih čarter letova ka Izraelu. Kompanijski Odbor za sigurnost je donio ovu odluku na osnovu analize aktuelne geopolitičke situacije i procjene rizika u zoni sukoba.

- Bezbijednost putnika i članova posade naš je aspolutni prioritet. S tim u vezi, složena geopolitička situacija u Izraelu i regionu, kao i njena nepredvidljvost, negativno utiču na kontinuitet letenja ka Tel Avivu. Zbog toga smo bili prinuđeni da otkažemo planirane letove - izjavio je izvršni direktor, Mark Anžur.

Osim sigurnosnih razloga, finansijski parametri koji ukazuju na visoki stepen rizika, predstavljaju i premije osiguranja čija vrijednost raste. Za iste letove, cijena osiguranja je u više navrata porasla, što jasno pokazuje trend povećanja rizika u vazdušnom saobraćaju ka ovoj destinaciji. Svjetski osiguravači vazduhoplova prepoznaju ovaj izazov, što naglašava ozbiljnost situacije.

Međutim, Air Montenegro ostaje u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama u Izraelu, a o eventualnom uspostavljanju letova, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

- Iskreno se nadamo brzom smirivanju geopolitičke napetosti i povoljnim uslovima za nastavak naših letova. Na svaku pozitivnu promjenu ćemo sa zadovoljstvom i adekvatno odreagovati - zaključuje gospodin Anžur.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:36