/ - Фото: Портал Дан (Бока Которска, илустрација)
23/09/2021 u 09:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ле Фигаро: Црна Гора - језгро Балкана под сунцем

У чланку се наводи и да је право чудо како је „та мала земља“ заправо толико велика, а њена компактна географија нуди бескрајне хоризонте

Престижни француски магазин Ле Фигаро објавио је чланак о Црној Гори као атрактивној туристичкој дестинацији коју вриједи посјетити, саопштено је из Националне туристичке организације (НТО), јавља агенција МИНА.

Они су казали да новинари француског магазина, који су у организацији НТО боравили у студијској посјети Црној Гори, у чланку нијесу крили одушевљење.

-Њена обала је једна од најсјајнијих на Медитерану, док се на сјеверу могу наизмјенично пронаћи дивља језера, дубоки кањони и нетакнути врхови-наведено је у чланку Ле Фигароа.

Новинари су посебно истакли да Црна Гора има велики број православних и католичких цркви, као и џамија и да је у ствари језгро Балкана под сунцем. Бококоторски залив је представљен као предио нестварне љепоте и мјешавина језера у Швајцарској, норвешких фјордова и венецијанске лагуне.

-Осим тога, у чланку се наводи, да у том предјелу сваки ћошак на улици представља једну страну историје и да се утицај Млетачке републике и њихова елеганција може пронаћи на цијелој црногорској обали- казали су из НТО.

Новинари су били импресионирани Скадарским језером, бројем и врстама птица које се на њему налазе, као и околним селима и њиховим начином живота. Посебан утисак на њих је оставила Павлова страна и поглед који се пружа са тог дијела, који су назвали Амазон Балкана.

Своју причу завршавају са Проклетијама. Доласком у долину Гребаје уочили су очаравајући алпски пејзаж, са ливадама пуним цвијећа и импресивним врховима.

-Својом љепотом и врховима са оштрим гребенима, који стоје усправно према небу издвајају се Волушница и Талијанка, а уколико се одважите да кренете у освајање ових врхова обавезно користите помоћ водича- препоручили су читаоцима и додали да не треба да их завара чињеница да је Црна Гора територијално мала земља.

У чланку се наводи и да је право чудо како је „та мала земља“ заправо толико велика, а њена компактна географија нуди бескрајне хоризонте

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:01