Dmitrij Medvedev / Shutterstock
26/05/2024 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Medvedev o navodnim prijetnjama SAD: To bi dovelo do svjetskog rata

Poljski ministar spoljnih poslova Radek Sikorski izjavio je za "Gardijan" da su navodno SAD priprijetile Moskvi da će uništiti ruski kontingent u zoni SVO ukoliko Rusija tamo promijeni nuklearno oružje.

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da bi to dovelo da svjetskog rata.

- Kao prvo jenkiji do sad nisu govorili ništa slično jer su oprezniji nego Poljaci. Drugo, udar Amerikanaca po našim ciljevima označio bio početak svjetskog rata i svaki ministar spoljnih poslova, čak i takve zemlje kao što je Poljska, treba to da shvati. Treće, uzimajući u obzir da je još jedan Poljak, Duda, nedavno rekao da želi da se na teritoriji Poljske razmjesti taktičko nuklearno oružje, Varšava neće ostati po strani i sigurno će dobiti svoj dio radioaktivnog pepela - napisao je Medvedev na Tviteru.

Tim povodom oglasila se i portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je Sikorskom skrenula pažnju da bi bilo bolje da govori o ulozi Amerike u eksplozijama na "Sjevernim tokovima".

- Bolje bi bilo da poljski ministar spoljnih poslova kaže šta zna o eksplozijama na gasovodima "Sjeverni tok" i ulozi Vašingtona u tom zločinu - rekla je ona za list "Izvestija".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 08:41