/ - MERCEDES, UNSPLASH
20/02/2023 u 08:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mercedes ima zanimljivu ponudu za vlasnike električnih automobila

Mercedes-Benz daje vlasnicima električnih automobila u Sjedinjenim Američkim državama (SAD) dobar razlog za promjenu svojih vozila za jedan od njihovih EQ modela

Drugim riječima, Mercedes daje vlasnicima drugih električnih automobila čak četiri hiljade dolara podsticaja za kupovinu nekih od Mercedesovih najnovijih električnih modela, prenosi SEEbiz.

Najveći popusti su na EQS limuzinu i SUV s popustom od 2,5 hilada dolara. Nova EQE limuzina ima popust od hiljadu dolara, dok EQB SUV ima 500 dolara podsticaja.

To nije sve. Do 1. maja Mercedes ima EQ Conquest Program vrijedan 1,5 hiljada dolara za ta ista vozila. Da bi se kvalifikovali za taj popust, neophodno je dostaviti dokaz o posjedovanju električnog ili plug-in hibridnog električnog vozila.

U pravim okolnostima tako se može dobiti čak četiri hiljade dolara potencijalne uštede ako se kupuje Mercedes u SAD-u.

Proteklih sedmica su u SAD zabilježeni neki od velikih pomaka u cijenama električnih vozila u kratkom periodu. Prošli mjesec Tesla je snizila cijene 20 odsto na većini modela. Razlog leži u novom Zakonu o smanjenju inflacije prema kojem automobilske kompanije mogu zaobići stroge sjevernoameričke propise za električna vozila kako bi zatražile poreski kredit od 7,5 hiljada dolara na automobile.

Iako su neke marke poput Forda odlučile da ne prenesu taj vladin podsticaj na kupce, drugi su uveliko smanjili cijene. Prvo su to učinili VW i Audi, a zatim je Volvo snizio cijene mjesečnog leasinga za više od 100 dolara. Čak je i njihov potpuno električni brend Polestar upravo srezao cijene leasinga za više od 150 dolara mjesečno na potpuno isti način.

Taj splet događaja mogao bi sada učiniti neuobičajeno dobrim trenutkom za kupovinu novog električnog automobila u SAD-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:39