Најјефтинији у региону / - илустрација
08/10/2022 u 23:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nestašica goriva u Francuskoj zbog štrajka

Problemi sa snabdijevanjem dovode do dugih redova na benzinskim pumpama, dok su pojedini regioni morali da ograniče koliko goriva vozači mogu da kupe

Skoro svaka peta benzinska stanica u Francuskoj nema dovoljno goriva zbog štrajka zaposlenih u kompaniji "Totalenerdžiz", piše "Figaro", pozivajući se na Ministarstvo za energetsku tranziciju zemlje.

Problemi sa snabdijevanjem dovode do dugih redova na benzinskim pumpama, dok su pojedini regioni morali da ograniče koliko goriva vozači mogu da kupe i zabrane prodaju i kupovinu goriva u limenkama.

Prema podacima Ministarstva, oko 20 odsto benzinskih stanica širom zemlje sada je bez najmanje jedne vrste goriva za automobile, a nestašicom je najviše pogođena sjeverna Francuska. Oko 40 odsto benzinskih stanica u departmanima Pa-de-Kale i Nord prijavilo je probleme sa snabdijevanjem gorivom.

Oko 15 odsto benzinskih stanica juče je prijavilo nestašicu goriva širom Francuske.

Radnici kompanije „Totalenerdžiz“ u Francuskoj stupili su štrajk prošle sedmice.

Sindikati su prvobitno najavili trodnevni protest tražeći povećanje plata od 10 odsto, kao i indeksiranje plata za 2022. godinu kako bi se uskladila sa rekordnom inflacijom. Sindikati su kasnije proglasili neograničeno produženje štrajka.

Lideri EU nesložni o ograničenju cijene gasa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 07:15