NLO / - SHUTTERSTOCK
08/03/2024 u 19:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Objavljeni podaci o seriji prijava NLO u Americi: Nema dokaza o vanzemaljskim posjetiocima

Naglo uočavanje NLO-a 1960-ih vjerovatno je uzrokovano testovima naprednih američkih špijunskih aviona i svemirske tehnologije, zaključuje se u izvještaju Pentagona, piše BBC.

U nalazima, podnesenim u izvještaju Kongresu u petak, takođe se navodi da "nema dokaza" da je američka vlada imala interakciju sa vanzemaljcima.

Većina slučajeva viđanja NLO ili "neidentifikovanih anomalnih fenomena" (UAP) bili su obični objekti, rekli su zvaničnici.

Ali, prihvatili su da izvještaj neće ugušiti popularna vjerovanja o stranim gostima.

- Proliferacija televizijskih programa, knjiga, filmova i ogromna količina interneta i sadržaja društvenih medija usredsređenih na teme vezane za UAP najvjerovatnije je uticala na javnu raspravu o ovoj temi i ojačala ova uvjerenja u nekim dijelovima stanovništva- navodi se u izvještaju, prenosi Telegraf.

Portparol Pentagona je rekao da su zvaničnici pristupili izvještaju na otvoren način, ali jednostavno nisu pronašli dokaze o vanzemaljskim posjetiocima.

- Svi istražni napori, na svim nivoima klasifikacije, zaključili su da su većina viđenja obični objekti i fenomeni i rezultat pogrešne identifikacije- rekao je novinarima general-major Pat Rajder.

(VIDEO) Pentagon objavio novi snimak NLO-a: Ne možemo ovo da objasnimo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:31