/ Shutterstock
17/01/2024 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pakistan prekinuo diplomatske odnose sa Iranom

Kako je saopštio portparol pakistanskog ministarstva spoljnih poslova, do ovakve odluke pakistanske vlade došlo je nakon što je prethodno Iran izveo raketni napad na Pakistan, usmjeren na sunitsku grupu na jugu te zemlje

Pakistan je opozvao svog ambasadora iz Irana, a iranskom ambasadoru, koji se trenutno nalazi u svojoj zemlji, zabranio povratak u Islamabad.

Kako je saopštio portparol pakistanskog ministarstva spoljnih poslova, do ovakve odluke pakistanske vlade došlo je nakon što je prethodno Iran izveo raketni napad na Pakistan, usmjeren na sunitsku grupu na jugu te zemlje.

Pakistan je poručio da je Iran narušio vazdušni prostor te zemlje i ubio dvoje djece, nekoliko sati nakon što su iranski državni mediji objavili da su na meti raketnog napada bile dvije baze militantne grupe Džaiš al Adl u Pakistanu.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani rekao je da Teheran poštuje suverenitet i teritorijalni integritet drugih zemalja, ali da istovremeno koristi svoje „legitimno i zakonsko pravo da odvrati prijetnje nacionalnoj bezbjednosti“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:36