/ - FOTO: UNSPLASH - ILUSTRACIJA, VOJNIK, RAT, SPECIJALAC
27/04/2024 u 21:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hezbolah: Gađali smo vojne položaje u Izraelu

Libanski pokret Hezbolah saopštio je da je gađao dva vojna položaja u sjevernom dijelu Izraela.

To je, kako su naveli, odgovor na napade na "domove civila u južnom dijelu Libanu" gdje su tokom protekle noći poginule tri osobe, među kojima dva borca tog pokreta, javljaju agencije prenose mediji.

Borci Hezbolaha "sproveli su složen napad, koristeći eksplozivne bespilotne letjelice i rakete na navođenje, na štab vojne komande Al Manara i na skup snaga 51. bataljona brigade Golani", navodi se u saopštenju libanskog islamističkog pokreta.

(UŽIVO) Hamas: Male šanse da prihvatimo izraelski predlog

Od početka rata između Izraela i palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze 7. oktobra, svakodnevna je razmjena vatre između izraelske vojske i Hezbolaha koji tvrdi da time podržava palestinski islamistički pokret.

Proiranski Hezbolah, koji ima arsenal raketa i preciznih projektila, gađa izraelske vojne položaje i lokalitete u blizini granice, a Izrael odgovara bombardovanjem ciljeva na libanskoj teritoriji, uglavnom na jugu, uključujući i ciljane napade na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

Sukobi su tokom ove nedjelje intenzivirani. Izrael je napadao sve dublje u libansku teritoriju, a Hezbolah je odgovorao složenijim napadima na izraelske vojne položaje na sjeveru zemlje.

Za gotovo sedam mjeseci prekograničnog ratovanja, najmanje 385 ljudi, uključujući 254 borca Hezbolaha i 73 civila, ubijeno je u Libanu, prema podacima AFP.

Na izraelskoj strani, prema navodima vojske, ubijeno je 20 ljudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:13