/ - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH EU ZASTAVA, ILUSTRACIJA
02/05/2023 u 20:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pomoć članica EU Ukrajini do sada 68 milijardi eura

Posle razgovora s češkim predsjednikom Petrom Pavelom, Fon der Lajen je rekla da će Evropska komisija sutra da predloži zakon o proizvodnji municije

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen apelovala je u Pragu da se nastavi svakodnevna opipljiva pomoć Ukrajini, kojoj su do sada, kako je rekla, članice Evropske unije pomogle s ukupno 68 milijardi eura, prenosi N1.

Posle razgovora s češkim predsjednikom Petrom Pavelom, Fon der Lajen je rekla da će Evropska komisija sutra da predloži zakon o proizvodnji municije.

-Predsjednik Pavel vratio se iz Ukrajine i rekao mi je da je sada najpotrebnija municija- kazala je predsjednica Evropske komisije.

Fon der Lajen dodala je da je u predlogu novih propisa sadržana i klauzula o finansiranju u iznosu od milijardu eura.

-Isporuke municije od ključnog su značaja za odbranu Ukrajine i eventualnu kontraofanzivu i povratak teritorija. Razgovarali smo i o članstvu Ukrajine u EU. Znamo da neće ići jednostavno ali spremni smo da joj pomognemo da prevaziđe teškoće. Jer u našem je interesu da se širi zona stabilnosti i bezbjednosti koju predstavlja EU- kazao je češki predsjednik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:06