Kristina Fernandez de Kiršner / - FOTO: SKRINšOT
06/12/2022 u 22:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpredsjednici Argentine prijeti 12 godina zatvora zbog korupcije

Kiršner je blia predsjednica u dva mandata između 2007. i 2015. godine i još ima podršku brojnih pristalica, pa bi kazna sada aktuelne potpredsjednice mogla da izazove burne reakcije

Argentinska potpredsjednica Kristina Fernandez de Kiršner danas bi mogla da bude osuđena na 12 godina zbog optužbi za korupciju, kao i da joj bude onemogućeno obavljanje javnih funkcija.

Sudije bi trebalo danas da donesu odluku u postupku koji traje godinama, a potpredsjednica Argentine uložiće vjerovatno žalbu na svaku kaznu.

Kiršner se suočava sa optužbama tužilaca za navodnu korupciju u dodijeljivanju javnih radova, što je ona oštro negirala nazvavši sud „streljačkim vodom“.

Njeni advokati ističu da ona ima privilegije kao potpredsjednica i jedan je od funkcionera „za čiju smjenu je potrebno političko suđenje“.

Tužioci napominju da su ugovori o javnim radovima uručeni biznismenu bliskom potpedsjednici Kiršner, a koji je potom isposlovao da se novac vrati njoj i pokojnom suprugu Nestoru Kirhneru, bivšem predsjedniku.

Kiršner je blia predsjednica u dva mandata između 2007. i 2015. godine i još ima podršku brojnih pristalica, pa bi kazna sada aktuelne potpredsjednice mogla da izazove burne reakcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:08