Džef Bezos / Shutterstock
05/03/2024 u 10:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretekao Maska: Bezos ponovo najbogatiji na svijetu

Osnivač Amazona Džef Bezos (Jeff Bezos) ponovo je preuzeo titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu, pretekavši Ilona Maska (Elona Muska), prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Neto bogatstvo Bezosa iznosilo je 200 milijardi dolara, a Maskovo se procjenjuje na oko 198 milijardi dolara. Mask je tokom prošle godine izgubio oko 31 milijardu dolara, dok je Bezos dobio 23 milijarde dolara, prema indeksu.

Dionice Tesle su u ponedjeljak pale više od sedam odsto, prenosi Biznis.ba.

Mask je vratio titulu najbogatije osobe na svijetu u maju prošle godine, potisnuvši s prvog mjesta izvršnog direktora LVMH-a (LVMHF) Bernarda Arnaulta, koji vodi jedan od najvećih svjetskih konglomerata koji uključuje brendove kao što su Louis Vuitton, Dior i Celine.

Tri takozvana centimilijardera - Mask, Arnault i Bezos - već se mjesecima međusobno takmiče za prvo mjesto. Arnault je držao titulu dok je njegovo bogatstvo raslo zbog porasta prodaje luksuzne robe koja je pomogla porastu cijene dionica LVMH-a.

Ranije ove godine, sudija državnog suda u Delaveru ukinuo je odluku o isplati Muskovog paketa plata za 2018. godinu, vrijednoj više od 50 milijardi dolara, koja mu je pomogla da postane jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Dionice Tesle takođe su pale oko 24 odsto od početka godine.

Titula najbogatije osobe na svijetu mijenja se svakih nekoliko mjeseci, zavisno od tržišnih rezultata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:22