Putin i Tajip Erdogan / - FOTO: EPA
18/11/2022 u 22:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin razgovarao sa Erdoganom o izgradnji gasnog čvorišta u Turskoj

Putin je na forumu Ruske energetske nedjelje u oktobru predložio da u Turskoj bude izgrađeno najveće gasno čvorište u Evropi

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o detaljima izgradnje gasnog čvorišta u Turskoj, saopštila je pres služba Kremlja.

Posebna pažnja je posvećena izgledima za sprovođenje inicijative za stvaranje velikog gasnog čvorišta u Turskoj, koju je u oktobru iznio predsjednik Rusije, a podržao Erdogan, navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Putin je na forumu Ruske energetske nedjelje u oktobru predložio da u Turskoj bude izgrađeno najveće gasno čvorište u Evropi i da isporuka gasa, koja više nije moguća Sjevernim tokom, bude preusmjerena na to čvorište, a naveo je da to može da podrazumijeva i izgradnju još jednog gasovoda.

Gas bi se odatle isporučivao trećim zemljama, prije svega evropskim, ukoliko budu zainteresovane, kazao je tada Putin.

Putin i Erdogan su o tome razgovarali i 13. oktobra u Astani i turski predsjednik je tada rekao da bi čvorište trebalo da se izgradi što je prije moguće i istakao da je najpogodnije mjesto za to Trakija, u evropskom dijelu Turske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:13