foto: Media biro / - FOTO: MEDIA BIRO
14/09/2023 u 08:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Samit "Pojas i put 2023" otvoren u Hong Kongu

Hong Kong je oduvijek bio zagovornik, saradnik i korisnik Inicijative „Pojas i put“ (BRI), rekao je Džon Li, glavni izvršni direktor HKSAR-a u svom govoru na svečanom otvaranju samita

Samit „Pojas i put 2023“, koji su zajedno organizovali Vlada Specijalnog administrativnog regiona Hong Konga (HKSAR) i Savjet za trgovinski razvoj Hong Konga, otvoren je danas. Samit je privukao skoro 6.000 vladinih zvaničnika, poslovnih lidera, preduzetnika i predstavnika firmi u razvoju iz skoro 70 zemalja i regiona. Više od 100 inostranih i kineskih delegacija učestvuje u aktivnostima samita.

Hong Kong je oduvijek bio zagovornik, saradnik i korisnik Inicijative „Pojas i put“ (BRI), rekao je Džon Li, glavni izvršni direktor HKSAR-a u svom govoru na svečanom otvaranju samita.

image

foto: Media biro

- FOTO: MEDIA BIRO

- Hong Kong treba da proširi saradnju sa partnerima BRI na širokom spektru oblasti, kao što su trgovina i investicije, inovativna tehnologija i razvoj infrastrukture, kako bi se postigao zajednički prosperitet, rekao je Li.

Od svog osnivanja 2016. godine,,,Samit Pojas i put“ postao je najveća i najznačajnija poslovna investiciona platforma za preduzeća iz matičnog dijela Kine, Hong Konga i inostranstva.

Ove godine obilježava se desetogodišnjica BRI. Pored konsolidacije tržišta kao što je Asocijacija zemalja jugoistočne Azije, na Forumu je održana nova sjednica posvećena razvoju bliskoistočnog tržišta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:06