Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH - FIRMBEE.COM
22/04/2024 u 07:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Samsung uvodi šestodnevnu radnu sedmicu za rukovodioce

Južnokorejski Samsung ove sedmice je uveo šestodnevnu radnu sedmicu za direktore.

Grupacija na taj način želi ojačati odlučnost rukovodećeg kadra u uslovima rastućih geopolitičkih neizvjesnosti i makroekonomskih rizika da što prije prebrode krizu, objavili su ove sedmice južnokorejski mediji.

Prema Korejskom ekonomskom dnevniku, odluka o šestodnevnom radnom danu dolazi nakon što su deprecijacija južnokorejske valute won, rastuće cijene nafte i visoki troškovi zaduživanja ometali poslovanje nekih domaćih kompanija tokom prošle godine, prenosi SEEbiz.

Italija: Armani torbe proizvodili eksploatisani kineski radnici

Čelnici Samsung grupe, koja obuhvata širok raspon proizvodnih sektora - od proizvodnje čelika, vađenja elektroničkih sirovina do brodogradnje, elektroindustrije i finansijskih usluga - šesti će dan u sedmici raditi subotom ili nedjeljom.

Produžena radna sedmica uvedena je i za vođe u proizvodnji i prodaji. Moraće preispitati svoje strategije i prilagoditi ih promijenjenoj geopolitičkoj situaciji zbog nastavka rata između Rusije i Ukrajine i sve većeg sukoba na Bliskom istoku, objavio je Samsung.

Dio menadžmenta Samsung grupe, koja se bavi teškom industrijom, početkom godine dobrovoljno je uveo šestodnevnu radnu sedmicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:08