Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
18/01/2024 u 23:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Teksas: Policija čekala 77 minuta da reaguje na masovno ubistvo

U izvještaju sekretarijata, policajci se optužuju da su čekali više od sat da upadnu u učionicu u kojoj su bili 18-godišnji napadač, učenici i zaposleni u školi, zbog čega su djeca morala da panično zovu policiju

Policija je napravila ozbiljne propuste u reagovanju na masovno ubistvo u osnovnoj školi u Juvaldeu, u Teksasu, kada je stradalo 19 učenika i dvije nastavnice, zaključio je u četvrtak američki Sekretarijat za pravosuđe, uz poruku da žrtve "zaslužuju bolje".

U izvještaju sekretarijata, policajci se optužuju da su čekali više od sat da upadnu u učionicu u kojoj su bili 18-godišnji napadač, učenici i zaposleni u školi, zbog čega su djeca morala da panično zovu policiju.

- Žrtve i preživjeli masovne pucnjave u školi zaslužuju bolje. Rekacija policije u školi 24. maja 2022. godine i odgovor zvaničnika u satima i danima posle toga - predstavljaju neuspjeh -ocijenio je u saopštenju sekretar za pravosuđe Merik Garland, prenosi Glas Amerike.

Policajci se, kako se navodi u izvještaju, nijesu odmah suprostavili napadaču koji je čak 77 minuta bio među učenicima i zaposlenima prije nego što su ga ubile specijalne policijske snage

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:09