/ - SHUTTERSTOCK
12/12/2023 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp i dalje ima najveću podršku među republikancima za predsjedničku kandidaturu

Anketa je pokazala da je 61 odsto ispitanih koji su se izjasnili kao republikanci reklo da bi glasali da Tramp ponovo bude stranački kandidat

Bivši američki predsjednik Donald Tramp zadržao je dominantnu poziciju u trci republikanaca za predsjedničku nominaciju za izbore 2024. godine, jer i dalje ima podršku više od polovine birača stranke, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnjenja Rojtersa i Ipsosa.

Anketa je pokazala da je 61 odsto ispitanih koji su se izjasnili kao republikanci reklo da bi glasali da Tramp ponovo bude stranački kandidat i da se naredne godine još jednom suprotstavi aktualnom predsjedniku Džou Bajdenu, prenosi Glas Amerike.

Nijedan od ostalih pretendenata nije ni blizu Trampu. Guvernera Floride Rona Desantisa i bivšu guvernerku Južne Karoline Niki Hejli podržavalo je po 11 odsto republikanaca, preduzetnik Vivek Ramasvami ima podršku pet odsto, a bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi svega dva odsto, dok je osam odsto republikanskih birača neopredijeljeno, prenosi N1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:18