Donald Tramp / -RTS
25/03/2024 u 21:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp: Izrael mora završiti rat u Gazi

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu za izraelski list da Izrael gubi podršku širom svijeta i da mora završiti rat

Trampova izjava objavljena je na dan kada je Savet bezbjednosti Ujedinjenih nacija usvojio rezoluciju kojom se zahtijeva hitan prekid vatre u pojasu Gaze, a SAD, glavni saveznik Izraela, su se uzdržale.

. Moramo da prekinemo rat. Moramo ga okončati. I ja ću reći da Izrael mora da bude vrlo oprezan jer gubi dosta podrške svijeta, moramo završiti, moramo završiti posao - rekao je Tramp, sudeći po djelimičnom transkriptu intervjua za list "Izrael Hajom".

Tramp se često predstavlja kao nepokolebljivi saveznik Izraela i podsjeća na svoju odluku da premjesti ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim i na ulogu svoje administracije u pregovorima o sporazumima o normalizaciji odnosa Izraela i četiri arapske zemlje, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Bahrein.

Odgovarajući na pitanje kako bi reagovao na napad Hamasa Tramp je rekao da bi postupio vrlo slično Izraelu, ali je izrazio zabrinutost zbog vizuelnog prikaza rata u kojem su izraelski udari ostavili veći dio pojasa Gaze u ruševinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:01