/ - EPA
11/11/2023 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp podnio zahtjev za direktan televizijski prenos njegovog suđenja

Dodaje se da tužioci žele da se suđenje održi „u mraku“, što je, kako se navodi, politički motivisan napor administracije predsjednika Džozefa Bajdena da potkopa njegovu kandidaturu za reizbor sljedeće godine

Bivši američki predsjednik Donald Tramp podnio je danas zahtjev za direktan televizijski prenos njegovog suđenja pred federalnim sudom u Vašingtonu zbog optužbi da je pokušao da poništi rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine.

- Ovaj postupak bi trebalo u potpunosti da se prenosi na televiziji kako bi američka javnost iz prve ruke vidjela da ovaj slučaj nije ništa drugo do izmišljena ustavna šarada- navodi se u podnesku Trampovih advokata, prenose mediji.

Dodaje se da tužioci žele da se suđenje održi „u mraku“, što je, kako se navodi, politički motivisan napor administracije predsjednika Džozefa Bajdena da potkopa njegovu kandidaturu za reizbor sljedeće godine.

- Svaka osoba u Americi, pa i šire, treba da ima priliku da iz prve ruke prouči ovaj slučaj i gleda kako, ukoliko bude došlo do suđenje, predsjednik Tramp sebe oslobađa od ove neosnovane i politički motivisane optužbe- naveli su Trampovi advokati i dodali da specijalni tužilac Džek Smit krši ustavom zagarantovana prava bivšeg predsjednika SAD.

Prethodno su američki mediji saopštili da bi javnost u SAD morala da ima mogućnost da gleda na koji način se odvija „istorijski slučaj“ protiv bivšeg predsjednika zemlje.

Američko ministarstvo pravde se, sa druge strane, protivi televizijskom prenosu suđenja i navodi da pravila federalnog suda zabranjuju prenošenje sudskog postupka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:58