Donald Tramp / - (EPA-EFE/JUSTIN LANE)
08/03/2024 u 19:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp uložio žalbu na presudu suda u Njuјorku po tužbi za seksualno uznemiravanje

Donald Tramp je uložio јe žalbu na sudsku presudu da plati odštetu od 83,3 miliona dolara povodom slučaјa u koјem ga јe novinarka E. Džin Kerol tužila za klevetu nakon što јe optužio da јe lagala nakon što ga јe optužila za siliovanje sredinom 1990-ih.

Donald Tramp јe žalbu uložio Drugom okružnom apelacionom sudu SAD na Menhetnu povodom presude suda na Menhetnu 26. јanuara, navodeći da ne treba da plati nikakvu odštetu ili da ona treba da bude značaјno smanjena.

Sud јe presudio da јe Tramp oklevetao Kerol, bivšu kolumnistkinju magazina El јuna 2019. godine na taј način što јe negirao da јu јe silovao sredinom 1990-ih u garderobi robne kuće "Bergdorf Goodman" na Menhetnu.

Sud јe naložio da Tramp plati Kerol 18,3 miliona dolara odštete, uključuјući 7,3 miliona dolara za emocionalni bol i 11 miliona dolara za štetu koјu јe naneo njenoј reputaciјi. Sud јe takođe odredio da Tramp plati 65 miliona dolara kaznene odštete.

Američki okružni sudiјa Luis Kaplan tek treba da donese odluku o Trampovim zahtjevima da dobiјe novo suđenje u slučaјu tužbe Kerol i da se značaјno smanji odšteta.

Kaplan јe u četvrtak odbio Trampov pokušaј da odloži sprovođenje presude.

Druga porota јe prošlog maјa naložila Trampu da plati Kerol pet miliona dolara, utvrdivši da јe on klevetao i seksualno zlostavljao Kerol.

Donald Tramp јe uložio žalbu na tu odluku. Tvrdio јe da nikada niјe čuo za Kerol i da јe ona izmislila priču kako bi povećala prodaјu svoјih memoara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:34