Ilustracija / - EPA
03/04/2023 u 19:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turska: Beba izvučena iz ruševina konačno sa majkom

Tri i po mjeseca stara Vetin Begdaš, koju su zdravstveni radnici nazvali Gizem, što na turskom znači misterija, spašena je u provinciji Hataj 128 sati nakon što su dva snažna zemljotresa pogodila jug zemlje

Beba, koja je poslije razornog zemljotresa u Turskoj bila pod ruševinama 128 sati, ponovo je sa svojom majkom, prenosi Danas.rs.

Tri i po mjeseca stara Vetin Begdaš, koju su zdravstveni radnici nazvali Gizem, što na turskom znači misterija, spašena je u provinciji Hataj 128 sati nakon što su dva snažna zemljotresa pogodila jug zemlje 6. februara.

Djevojčica je zatim prebačena u bolnicu u glavnom gradu Ankari.

Ministarka porodice i socijalnih usluga Derja Janik predala je bebu majci Jasemin Begdas u provinciji Adana, gdje se i dalje nalazi na liječenju. Beba je od majke bila odvojena 54 dana.

Ministarka je navela da je na osnovu DNK testa sprovedenog u okviru potrage za porodicama djece bez pratnje, utvrđeno da je njena majka Jasemin Begdaš, te da su onda počeli da rade na spajanju bebe sa porodicom.

-Majka se još liječi. Nema problema u njenom opštem zdravlju. Nakon oporavka, Gizem će biti pod starateljstvom svoje majke- dodaje se.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:40