Доналд Трамп / - ртс
03/01/2022 u 20:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво у Њујорку позвало Трампову дјецу да свједоче

Канцеларија Џејмсове жели одговоре на питање да ли је Трампова организација манипулисала вриједностима својих некретнина

Државно тужилаштво Њујорка уручило је судске позиве дјеци Доналда Трампа, Иванки и Доналду Џуниору, а у оквиру истраге о томе да ли је Трампова пословна организација манипулисала вриједностима своје имовине, пренио је Њујорк тајмс цитирајући судске документе.

Позиви су стигли из канцеларије државне тужитељке Летише Џејмс 1. децембра, а један позив је добио и Трамп лично, додао је НYТ, а пренио Ројтерс.

Канцеларија Џејмсове жели одговоре на питање да ли је Трампова организација манипулисала вриједностима својих некретнина.

Њена истрага је повезана до неке мјере, али није дио кривичне истраге окружног тужиоца Менхетна о пословима Трампове организације, укључујући и сумње да је организација преувеличавала вредност неких некретнина да би добила кредите и пореске олакшице.

Џејмсова се придружила тој истрази прошлог маја.

Другог Трамповог сина Ерика испитивали су истражитељи из канцеларије државног тужилаштва у октобру 2020. године, према наводима Њујорк тајмса.

Бивши предсједник Трамп је тужио Џејмсову у намјери да блокира њену грађанску истрагу о наводној превари у његовој компанији и оптужио је да као демократа служи партијској политици.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:48