London UK / - SHUTTERSTOCK/SCREENSHOT
03/12/2022 u 19:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Londonu uhapšen bogati ruski oligarh

Više od 50 policajaca pretreslo je kuću osumnjičenog čije ime nije objavljeno

Vlasti Velike Britanije uhapsile su bogatog ruskog biznismena (58) i izvele raciju u njegovoj kući u Londonu, zbog sumnje da je umiješan u pranje novca, saopštila je nacionalna agencija za kriminal, prenosi N1.

Više od 50 policajaca pretreslo je kuću osumnjičenog čije ime nije objavljeno, u vrijeme kada države ometaju potencijalne kriminalne aktivnosti oligarha i drugih povezanih sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kuća osumnjičenog vrijedna je više miliona funti u Londonu i u njoj je policija u četvrtak zaplijenila brojne digitalne uređaje i „značajnu“ količinu novca.

Direktor agencije Grem Bigar izjavio je da ćelija za borbu protiv kleptokratije NCA, osnovana tek ove godine, ima značajan uspjeh u istrazi potencijalnih kriminalnih aktivnosti oligarha.

- Nastavićemo da koristimo sva ovlašćenja i taktike koje su nam dostupne da poremetimo ovu prijetnju, rekao je on.

Biznismen na meti racije uhapšen je pod sumnjom za pranje novca i zavjeru za lažno svjedočenje i prevaru Ministarstva unutrašnjih poslova, vladine agencije odgovorne za imigraciju i sprovođenje zakona.

Muškarac (35), koji radi u rezidenciji osumnjičenog, takođe je uhapšen nakon što je viđen kako napušta imanje sa torbom u kojoj su bile hiljade funti u gotovini, saopštila je agencija.

Treći muškarac (39), bivši momak biznismenovog sadašnjeg partnera, uhapšen je u svojoj kući u oblasti Pimliko u zapadnom Londonu pod sumnjom za krivična djela pranja novca i zavjere radi prevare.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:55