Donald Tramp / - FOTO; EPE - EFA
15/02/2024 u 20:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Vašington post": Tramp već pravi novi tim za Pentagon

Ovog puta Tramp je odlučan da u svoj tim regrutuje zaposlene koji stoprocentno dijele njegove stavove

Donald Tramp već formira svoj budući tim i namjerava da promijeni kadrove u Pentagonu ako pobijedi na američkim predsjedničkim izborima.

Ovoga puta bivši šef Bijele kuće namjerava da na najvažnije funkcije postavi istomišljenike koji dijele njegove stavove o smanjenju obaveza Amerike prema NATO-u, što će dovesti do suštinskih promjena u spoljnoj politici Sjedinjenih Država.

Donald Tramp i njegovi savjetnici razgovarali su sa bivšom kongresmenkom Tulsi Gabard koja se otvoreno protivi slanju pomoći Ukrajini i američkim vojnim intervencijama širom svijeta. Tema razgovora bila je američka spoljna politika i planovi za promjene u rukovodstvu američkog Ministarstva odbrane tokom Trampovog drugog predsjedničkog mandata, piše  „Vašington post” pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Gabard se našla na meti kritika bivših kolega iz Demokratske partije i nekih republikanaca zbog njenih izolacionističkih stavova, ali je poslednjih godina postala miljenica republikanske krajnje desnice.

Ovog puta Tramp je odlučan da u svoj tim regrutuje zaposlene koji stoprocentno dijele njegove stavove.

Poslednjih mjeseci Tramp je u više navrata rekao da je jedan od njegovih najvećih promašaja tokom njegovog prvog predsjedništva bio njegovo kadrovanje u Pentagonu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:08