FOTO: Unsplash, policija / - FOTO: UNSPLASH, POLICIJA
03/05/2024 u 16:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policajci ubili maloljetnog napadača u školi u SAD-u

Američka policija juče je ubila učenika ispred srednje škole u Viskonsinu nakon što su primili dojavu o naoružanom napadaču u krugu škole, rekao je glavni državni tužitelj te savezne države Džoš Kaul.

Dodao je da su lokalne škole bile blokirane nekoliko sati te da su se čuli pucnji zbog kojih su djeca pobjegla.

Policija je prije njegove izjave objavila da je napadač "neutralisan" ispred zgrade srednje škole Maunt Horeb. Kaul je sinoć rekao novinarima da niko drugi nije povrijeđen i da je istraga u toku.

- Ovaj incident se dogodio na otvorenom. Napadač u ovom slučaju nije ušao u zgradu - rekao je.

Vlasti su učenika opisale kao maloljetnog muškarca, ali nisu navele dob ni naznačile koju je od škola okruga Maunt Horeb pohađao, piše Index.hr.

Kaul je odbio da odgovori na nekoliko pitanja o tome što se dogodilo nakon što je policija odgovorila, uključujući je li učenik pucao iz oružja, kakvu je vrstu oružja imao i je li pokušao ući u školu.

žVlasti su rekle da je više policajaca Maunt Horeba, koji su nosili kamere na tijelu, pucalo iz oružja, ali nisu rekli koliko. Policija je ostala na mjestu događaja nekoliko sati nakon toga, dok su učenici bili zaključani u zgradama do kasno poslijepodne.

Načelnik Maunt Horeba Stiv Salerno rekao je da su učenici "vidjeli nešto" dok je tinejdžer prilazio školi i upozorili školsko osoblje.

- Ti učenici su mogli odmah reći što su vidjeli, a osoblje je moglo brzo reagovati -rekao je za portal American School&University.

Isti portal navodi da je napadač ranije u srijedu objavio zagonetne poruke na Snapchatu, s izrazima "Oslobodite se lanaca ropstva, nazdravite krvi" na finskom i "Moj je tata zločinac iz rata (My father is a war criminal)" na, kako navodi portal, bosanskom.

Radi se o stihu iz pjesme Baje Malog Knindže.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jul 2024 04:49