/ - FOTO SKRINšOT
14/05/2023 u 14:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kolumbijska mornarica presrela "narko podmornicu" sa tri tone kokaina

Riječ je o polupotopnom plovilu dužine oko 30 metara i širine 3 metra

Kolumbijska mornarica saopštila je da je presrela najveću narko-podmornicu ikada u Pacifiku. Riječ je o polupotopnom plovilu dužine oko 30 metara i širine 3 metra. Na brodu je bilo tri tone kokaina. Uhapšena su tri člana kolumbijske posade.

Polupodvodni brod presretnut je u utorak na putu za Centralnu Ameriku na jednoj od najčešćih ruta krijumčarenja droge u Sjedinjene Države, najvećem svjetskom potrošaču kolumbijskog kokaina, piše Crimesite.

Kolumbijski članovi posade od 45, 54 i 63 rekli su da su bili "prisiljeni od strane organizacije za krijumčarenje droge" da odvezu polupodmornicu u Centralnu Ameriku, saopštila je mornarica.

Kolumbijska mornarica kaže da je to najveća kolumbijska narko-podmornica koja je povučena od početka registracije 1993. godine. Na brodu su zaplijenjene tri tone kokaina u vrijednosti od 95 miliona eura.

U protekle tri decenije, kolumbijska mornarica je zaplijenila 228 takvih polupodmornica napunjenih drogom. Neki su bili na putu za SAD, dok su drugi presretnuti u Atlantskom okeanu, za Evropu.

Zakon u Kolumbiji, najvećem svjetskom proizvođaču kokaina, kažnjava upotrebu, konstrukciju, marketing, posjedovanje ili transport polupotopnog čamca do 14 godina zatvora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:36