Владимир Путин / - Фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL
23/08/2023 u 21:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Putin dodjeljuje priznanja dok svijet bruji o padu aviona Prigožina

Ranije je Telegram kanal Grey Zone, povezan sa Vagnerom, izvjestio da je avion oborila protivvazdušna odbrana u regionu TveR

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nalazi se danas u Kursku, gdje uručuje državna priznanja učesnicima Specijalne vojne operacije (SVO).

U trenutku kada svetski mediji izvještavaju o pogibiji vođe „Vagnerovaca“ i nekadašnjem Putinovom kuvaru, televizija „Rusija-1“ emituje govor ruskog predsjednika koji se obraća na koncertu posvećenom 80. godišnjici pobjede u Kurskoj bici.

Na koncertu se dodjeljuju i priznanja.

Podsjetimo, šef Vagnera Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u Rusiji, a poginulo je još devet osoba u avionu, prenose svjetski mediji.

U avionu Embraer, koji je bio na putu iz Moskve za Sankt Peterburg, bilo je sedam putnika i tri člana posade, javila je agencija TASS.

Navodi se da se avion srušio u Tverskoj oblasti, sjeverno od Moskve.

„Federalna agencija za vazdušni saobraćaj pokrenula je istragu o padu aviona Embraer, koji se dogodio u srijedu u Tverskoj oblasti, a među putnicima je bio Jevgenij Prigožin“, navodi se u saopštenju Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Rusije.

Ranije je Telegram kanal Grey Zone, povezan sa Vagnerom, izvjestio da je avion oborila protivvazdušna odbrana u regionu Tver.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:05