Propalestinski demonstranti blokirali prilaze aerodromima / - FOTO: TVITER
27/12/2023 u 23:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) SAD: Propalestinski demonstranti blokirali prilaze aerodromima

U Njujorku, aktivisti su držali transparente sa zahtjevom za okončanje rata između Izraela i Hamasa i proširenje prava Palestinaca, što je dovelo do zastoja saobraćaja na auto-putu koji vodi do aerodroma na oko 20 minuta

Propalestinski demonstranti danas su nakratko blokirali prilazne puteve aerodromima u Njujorku i Los Anđelesu, primoravajući neke putnike da krenu pješke kako bi zaobišli zakrčeni put.

U Njujorku, aktivisti su držali transparente sa zahtjevom za okončanje rata između Izraela i Hamasa i proširenje prava Palestinaca, što je dovelo do zastoja saobraćaja na auto-putu koji vodi do aerodroma na oko 20 minuta.

Stiv Berns, portparol uprava Njujorka i Nju Džersija saopštio je da je uhapšeno 26 ljudi, kao i da su obezbijeđena dva autobusa za prevoz putnika do aerodroma.

U isto vrijeme, u Los Anđelesu je druga grupa aktivista zatvorila glavnu saobraćajnicu koja vodi do međunarodnog aerodroma u tom gradu.

Potparol losanđeleske policije izjavio je da je 35 osoba uhapšeno zbog nereda, dok je jedna privedena zbog napada na policajca, koji nije povređen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:23