ilustracija / - Požar
31/05/2023 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlasti u Kanadi izdale upozorenje na širenje požara oko Halifaksa, evakuisano 18.000 ljudi

Šumski požari su doveli do evakuacije 400 porodica i u provinciji Nju Branzvik tokom proteklog vikenda, saopštili su lokalni zvaničnici

Zvaničnici kanadske vatrogasne službe izdali su danas upozorenje u kojem se navodi da će udari vjetra i nizak procenat vlažnosti vazduha podstaći širenje požara oko Halifaksa, glavnog grada provincije Nova Škotska.

Višednevni požari na širem području oko ovog lučkog grada primorali su hiljade ljudi da se evakuišu, a loš kvalitet vazduha proširio se stotinama kilometara i unutar teritorije SAD, prenose agencije.

Požar se od utorka proširio sa inicijalnih 49 na 837 hektara, izjavio je Dejvid Stivs iz ministarstva prirodnih resursa Nove Škotske na konferenciji za novinare.

Do sada je evakuisano 18.000 ljudi, za sada nema prijavljenih smrtnih slučajeva, ali oko 200 kuća i drugih objekata je oštećeno, prenijela je ranije mreža CBC.

Šumski požari su doveli do evakuacije 400 porodica i u provinciji Nju Branzvik tokom proteklog vikenda, saopštili su lokalni zvaničnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:40