/ - SHUTTERSTOCK
08/10/2022 u 19:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Povećavaju se isporuke oružja, broj zapadnih plaćenika sve veći

Ona je ocijenila da „neodgovorna demagogija“ Zelenskog izgleda počinje da plaši čak i one koji zahtijevaju da se Rusija porazi bojnom polju

Izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da je spreman za diplomatiju sa Rusijom u vezi sa Ukrajinom kosi se sa stvarnim koracima Vašingtona, koji je sve više uvučen u višestruku podršku kijevskog režima, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je istakla da javni signali koji poslednjih dana stižu iz američke administracije u kontekstu dešavanja u Ukrajini predstavljaju „kombinaciju provokativne borbenosti i haotičnih nagovještaja mogućnosti odgovarajućeg rusko-američkog dijaloga“, prenosi Tass.

Prema riječima Zaharove, najvažniji su stvarni koraci Amerikanaca i njihovih saveznika, a oni su radikalno u suprotnosti sa „razmetljivom retorikom koja tvrdi da je miroljubiva“.

-Povećavaju se isporuke oružja Ukrajini, broj zapadnih plaćenika i instruktora na terenu je sve veći i Sjedinjene Države sve dublje ulaze u višeslojnu podršku svojim klijentima, uprkos suludom pozivu Zelenskog svojim gospodarima da pokrenu preventivni nuklearni udar na Rusiju- kazala je Zaharova.

Ona je ocijenila da „neodgovorna demagogija“ Zelenskog izgleda počinje da plaši čak i one koji zahtijevaju da se Rusija porazi bojnom polju.

Blinken je ranije rekao da će Amerikanci biti spremni na diplomatiju sa Rusijom o Ukrajini ako Moskva pokaže takav stav, što Vašington za sada ne vidi da je slučaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:04