Vučić otkrio da je Zagreb tri puta odbijao njegovu posjetu Jasenovcu / - SKRINšAT
02/08/2022 u 20:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić o Kosovu: Biće još teških dana, pokušate li nešto suočićete se sa drugačijom Srbijom

Nisam ja ni Milošević ni Tadić nisam naučio da gubim, nikom nisam prijetio, dodao je

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji da se plaši da će biti još teških dana i da su Aljbin Kurti i prištinske vlasti jednostrano primjenjivali korake

Govoreći o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Vučić je podsjetio da je vlast u Prištini stalno izazivala incidente, ali da su ljudi uz sve to do sada normalno živeli.

- Svaki put oni to urade i uvijek manje-više dobiju podršku Kvinte. Oni se pozivaju na sporazum koji je potpisao Borko Stefanović i po kome dve strane uvode reciprocitet, ali oni to tumače tako da mogu da uvedu reciprocitet i za građane srpske nacionalnosti sa Kosova i Metohije, na šta nemaju pravo. Oni hoće da maltretiraju ljude, cilj je da se ukinu KM tablice,  rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

On je napomenuo da svako ko misli da se može sačuvati mir sa Aljbinom Kurtijem, greši iako, kako kaže, nikome na Zapadu nije u interesu nemir na KiM.

Napomenuo je da Srbi sa Kosmeta nisu htjeli da sklone barikade i da je on radio sve što je mogao samo da se sačuva mir.

- Ponosan sam na jedinstvo koje imamo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Postavljam pitanje šta je Srbija uradila. Ništa mi nismo uradili i opet smo mi krivi, istakao je predsjednik.

„Nisam ja ni Milošević ni Tadić nisam naučio da gubim, nikom nisam prijetio. Pokušate li da napravite nešto suočićete se sa drugačijom Srbijom“, rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 08:43