Milo Đukanović / - LAZAR RUZIC
05/01/2023 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Zoran Kalezić svojim pjesmama obilježio i obogatio kulturu naše zemlje

Njegovo djelo ostaje kao neodvojivi, trajni dio crnogorske kulturne baštine, dodao je on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je porodici Kalezić telegram saučešća povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Zorana Kalezića.

Odlazak velikana crnogorske muzičke scene: Preminuo Zoran Kalezić

- Višedecenijska uspješna karijera i zasluženo visoko mjesto na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije najbolje svjedoči o Zoranovom autentičnom muzičkom izrazu i umjetničkim dometima i vrijednostima, potvrđenim i brojnim festivalskim nagradama, i nastupima u zemlji i inostranstvu. Zoran će ostati upamćen kao stvaralac koji je uživao nepodijeljenu naklonost publike, kao i stručne umjetničke javnosti, svojih kolega kojima je bio uzor i učitelj, navodi se u telegramu Đukanovića.

Kako dodaje, Kalezić je svojim pjesmama obilježio i obogatio kulturu naše zemlje, uvijek ponosan na Crnu Goru i svoje Bjelopavliće iz kojih je potekao i kojima se uvijek vraćao.

- Njegovo djelo ostaje kao neodvojivi, trajni dio crnogorske kulturne baštine. Zajedno sa vama Zorana danas žale mnogi njegovi prijatelji, poznanici i poštovaoci širom Crne Gore i bivše Jugoslavije. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća, dodaje se u telegramu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:38