Naslovnica ”Ja sam samo želela da ne budem tužna” Zora Davidović / -/
15/07/2023 u 23:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ja sam samo željela da ne budem tužna

Kaže pjesnikinja Zora Davidović u novoj zbirci pjesama koju kritičari ocjenjuju "čistom poezijom u prozi", smatrajući da je nastavak njenog "Mastila od sipe".

Pjesnikinja Zora Davidović sabrala je svoje nove stihove među korice zbirke "Ja sam samo želela da ne budem tužna". Recenzenti su se pozitivno izrazili i o novoj knjizi, ocjenjujući da je "ovo novi iskorak u pjevanju Davidović i njenog unutrašnjeg svijeta bogatog osjećajima da iskaže sve dubine i poniranja koja nose nova ispitivanja".

- Ovo je čista poezija u prozi nastavak njenog "Mastila od sipe", na granici realnog i nestvarnog, pružajući ruke koje nema prema svima - zapisao je književnik Srećko Aleksić.

Zora Davidović je u slovu o sebi navela da je rođena iz velike ljubavi, krajem XX vijeka u Beogradu. Završla je doktorske studije na Zaštiti životne sredine. Govori nekoliko jezika, a napisala je i objavila brojne naučne radove.

U svijetu književnosti živi već neko vrijeme pišući pjesame i kratke priiče. Zastupljena je u zbornicima. Objavila je dvije zbirke kratkih priča, pjesama u prozi i bilješki: "Mastilo od sipe" i "Uspon i pad amigdale", kao i dvije zbirke poezije "Ff" i "I mene je rodilo drvo".

"Ova soba ima previše zidova

Oštrih uglova

O koje se duboko zasečem

kad god pokušam da izadem

Molim te nacrtaj mi plave krugove po njima

Da zamislim ptice

Koje će me s proleća

Kljunovima uzneti do trinaestog sunca"

Zora Davidović je zabiležila da je "psihodramski terapeut, interaktivni psihoanalitičar, ekolog i baštovanka".

Recenzenti knjige su, pored književnika Srećka Aleksića, i pjesnikinja Gordana FG Amidžić i pisac Neđo Ćićo Stojanović.

- "Ja sam samo želela da ne budem tužna" je duboko ljubavna knjiga u kojoj nisu površne emocije i strasti, već one koje dosežu do kostiju i tkiva, koje probadaju sveznanja i srca i duše. "Ja sam samo želela da ne budem tužna" je nalik anđeoskom osmejku koji i nas ljude navodi na osmijeh i na potrebu da zaboravimo sve težine sopstvenosti i da se radujemo svakom novom danu - ocijenio je književnik Neđo Ćićo Stojanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:26