/ - KOTROSKI FESTIVAL
20/06/2023 u 11:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kotorski festival pozorišta za djecu: Grad je u rukama najmlađih od 2. do 12. jula

Glavni program Festivala će se, kako je planirano, najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 31. po redu, biće održan od 2. do 12. jula u organizaciji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Festival koji je međunarodnog karaktera, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika države, saopšteno je iz PR službe Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Kada je pozorišni program u pitanju, u planu je da bude odigrano 16 predstava, od kojih 11 u takmičarskom dijelu programa.

Nastupiće pozorišne trupe iz Izraela, Švedske, Španije, Italije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.

Predstave su za svu djecu, uzrasta do 18 godina.

Glavni program Festivala će se, kako je planirano, najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.

Pored pozorišnog programa, Festival će imati bogat prateći program u kojem su zastupljene sve umjetnosti, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo i likovni program.

Ove godine biće angažovano oko 300 volontera različitih uzrasta.

Festival će biti otvoren na Ljetnjoj pozornici 2. jula u 21.30 časova, kada će biti izvedena predstava “Zamislite, djeco…” za koju scenario i režiju potpisuje Dejan Đonović.

Naziv predstave koja je rađena u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu ujedno je i slogan ovogodišnjeg Festivala.

Na svečanom otvaranju publici će se obratiti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji će po tradiciji predati ključeve grada djeci i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

- Dobrodošli u Kotor koji je od 2. do 12. jula najinspirativniji – obojen najvedrijim bojama, posebno miriše na nova znanja, kreativnost i igru i donosi najčistiju energiju – onu koja nas posebno pokreće u danima kada je ‘grad u rukama najmlađih‘, zaključak je saopštenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:52