Književno veče Bratislava R.Milanovica u Budvi - razgovor vodio pjesnik Andrija Radulović / -A.R.
05/08/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Za Budvu me vežu lijepe uspomene i neki dobri ljudi

Istaknuti beogradski pjesnik Bratislav R. Milanović, poslije 20 godina, ponovo pred budvanskom publikom u Starom gradu, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.

Milanović je čitao pjesme u stilu starih majstora stiha i odgovarao na pitanja pjesnika Andrije Radulovića, ali i publike, koja je do poslednjeg mjesta ispunila trg ispred Spomen doma "Stefan Mitrov Ljubiša".

Autor je ispričao brojne anegdota iz književnog života, koje su vezane za proslavljene pjesnike Stevana Raičkovića, Branislava Petrovića, Boru Radovića, Aleksandra Sekulića, sa kojima se srijetao i družio, ali i za njegov boravak u Parizu. Bilo јe riјeči i o Milanovićevom uređivačkom radu, pa јe ukazao na sve one neuralgične tačke koje pogađaju danas kulturu i knjizevnost. On јe podsjetio koji su sve časopisi ugašeni i nestali sa nekadašnjeg jugoslovenskog kulturnog prostora, ali i na neke francuske časopise koji više ne izlaze.

Takođe, Milanović je skupa sa Radulovićem govorio o aktuelnom književnom trenutku srpske, balkanske i evropske poezije i uopšte u vezi sa njenom ulogom u kulturnom životu danas.

Milanović je zahvalio na pozivu za književno veče i podsjetio da je ovo njegovo predstavljanje budvanskoj publici posliјe dvadesetak godina, u gradu koji voli i u koji rado dolazi, za koji ga vežu, između ostalog, lijepe uspomene i dobri ljudi od kojih su neki prisustvovali književnoј večeri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:32