Nagrada UNESKO-Sharjan / - MKM
06/11/2023 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MKM objavilo poziv za podnošenje nominacija za UNESKO-Sharjah nagradu za arapsku kulturu

Nagrada je ustanovljena 1998. i svake godine se nagrađuju dva dobitnika za doprinos promociji i širenju arapske umjetnosti i kulture,

Ministarstvo kulture i medija objavilo je poziv za podnošenje nominacija za 20. izdanje UNESCO-Sharjah nagrade za arapsku kulturu, koja iznosi 60 hiljada američkih dolara i dijeli se između dva dobitnika, a rok za prijave je 20. januar.

Kandidat za nagradu može biti pojedinac, institucija ili nevladina organizacija, sa međunarodnom reputacijom u promociji arapske kulture.

Nominacija treba da sadrži preporuku na engleskom ili francuskom jeziku, koja bi obuhvatila biografiju kandidata, sažetak o dosadašnjem radu i dostignućima u skladu sa uslovima i kriterijumima nagrade, kao i relevantne prateće materijale, te definisan doprinos kandidata ciljevima UNESCO-Sharjah nagrade.

Posebna pažnja se skreće na nominovanje žena i mladih, a time i na posvećenost rodnoj ravnopravnosti i omladini.

Prijedlog kandidature je potrebno dostaviti najkasnije do 20. januara na adresu Ministarstvo kulture i medija, Njegoševa 83, 81250 Cetinje, sa naznakom: "Kandidatura za UNESCO-Sharjah nagradu".

Dobitnika će izabrati generalni direktor UNESCO, na osnovu preporuka i procjena žirija, koji čine stručnjaci u datoj oblasti.

Nagrada je ustanovljena 1998. i svake godine se nagrađuju dva dobitnika za doprinos promociji i širenju arapske umjetnosti i kulture, čija književna, naučna ili umjetnička djela zaslužuju da budu prepoznata u ovom smislu

Više informacija o nagradi možete pronaći na https://www.unesco.org/en/prizes/sharjah/about

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:44