Detalj s izvođenja u Domu ”Mladost” / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
02/09/2023 u 13:13 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mladost najbolje reaguje na pozorišnu igru

Studentski teatar iz Podgorice izveo je svoju najnoviju predstavu "Desert flower" u JU Dječji dom "Mladost" – Bijela. Tako su djeca mogla da pogledaju komad po tekstu i u režiji Dragana Koprivice.

Predstava „Desert flower” podgoričkog Studentskog teatra doživjela je svoje sedmo izvođenje pred djecom koja žive u Domu „Mladost” - Bijela. Kako navode glumci i reditelj i autor teksta Dragan Koprivica, ovo izvođenje obilježila je dosad najbolja interakcija s publikom. Jer, djeca su se aktivno uključivala u dijaloge s glumcima, što je izazivalo buru smijeha i aplauze svih prisutnih, i štićenika i vaspitača Doma.

Posebne reakcije mladih bivale su tokom scenskih sukoba na temelju sasvim nevažnih životnih detalja, te su komične epizode imale svoj puni efekat uz neposrednost i izvrsnu atmosferu, zbog čega su akteri ove komične drame apsurda na kraju i nagrađeni dugotrajnim aplauzima, kaže Koprivica.

image

Scena iz predstave "Pustinjski cvijet"

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dramske bravure i neposredan kontakt sa mladima posebno je ostvarila glavna glumica, dr Marija Đuranović, koja se, osim toga što je saradnik u nastavi na Univerzitetu Crne Gore, uspješno ogleda na daskama koje život znače uz nesporan talenat i osjećaj za scenski štimung kolektivne igre s ostalim protagonistima različitih građanskih zanimanja i uzrasta. U ovom komadu igraju i socijalna radnica Nađa Labudović, prof. Ljiljana Grbović, pjesnik Darko Bulić, pjesnikinja i slikarka Sanja Veličković Radonjić, Katica Bulić i učenice Hristina Knežević, Kristina Babić i Amara Popara.

Direktorica JU Dječji dom "Mladost" – Bijela, Marela Savić, iskazala je zahvalnost članovima Studentskog teatra i tim povodom naglasila značaj kulturnih programa u sklopu ukupne edukacije štićenika ove ustanove, jedine ovakvog tipa u Crnoj Gori.

Koprivica je mladima Dječjeg doma obećao da će za njih uskoro održati i solistički koncert.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:38