Vizual za izložbu / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA N. VUJOŠEVIĆ
19/04/2023 u 10:56 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Natalija Vujošević učesnica kolektivne izložbe u Beogradu

Natalija Vujošević na kolektivnoj izložbi „Radnа ženа” u Paviljonu Veljković izlaže rad "Rim", višeslojnu umjetničku instalaciju, koja je do sad predstavljena u Ljubljani i Rimu

Kolektivna izložba "Radna žena", na kojoj učestvuje i crnogorska umjetnica Natalija Vujošević, biće otvorena u četvrtak, 20. aprila, u 19 časova u Paviljonu Veljković, u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

"Radna žena" je izložba i svojevrsna umjetnička konferencija koja podrazumijeva radna okupljanja od 20. aprila do 1. jula, zamišljena kao mjesta za susrete različitih generacija autorki, a u okviru kojih će se diskutovati nasljeđe emancipatorskih praksi ženskih i feminističkih pokreta u regionu bivše Jugoslavije.

Vujošević ovom prilikom izlaže rad "Rim", višeslojnu umjetničku instalaciju, koja je do sad predstavljena u galeriji "Tobačna" u Ljubljani 2019. i u muzeju "Maxxi" u Rimu, na izložbi "Veće od mene/Herojski glasovi iz bivše Jugoslavije" 2021. godine.

image

Dio instalacije "Rim" N. Vujošević

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA N. VUJOŠEVIĆ

Pored Natalije Vujošević, na izložbi učestvuju i: Nika Autor, Crvena, Sandra Divljan, Doplgenger, Vida Jocić, Jelena Jureša, Goranka Matić, Jelena Micić, Bojana Knežević, Bojana Marjan, Ana Miljanić, Milica Rakić, Ivana Smiljanić, Alma Suljević, Renata Poljak, Darinka Pop-Mitić, Žarana Papić, Vesna Pavlović, Nada Prlja, Lala Raščić, Jasmina Tešanović, Jelena Trpković, Vesna Vesić, kao i Vladimir Bjeličić - Olga Dimitrijević - Katarina Jovanović - Gordana Mitrović - Ilija Milošević, Tamara Antonijević - Ana Miljanić - Tanja Šljivar, Borka Pavićević, Maja Pelević - Olga Dimitrijević i autorke u okviru filmskog programa izložbe, pozvane gošće u art-talk i predavačkom programu, učesnice književnog programa, kao i gostujućih pratećih programa i programa saradnje sa zajednicom.

U subotu 22. aprila u 12 časova, biće upriličen razgovorom sa umjetnicom Natalijom Vujošević. Nakon toga, u 13 časova, Ivana Smiljanić "Uređivanje (u domaćinstvu i umetnosti)" i Vesna Vesić "7.00 00.00", izvešće udruženi performans.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:18