Ekipa komada ”Ibzen mašina” / - FOTO: CNP
18/03/2024 u 20:47 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova produkcija u CNP-u: Počele probe za predstavu “Ibzen mašina”

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu “Ibzen mašina”, prema motivima djela „Stubovi društva“, „Heda Gabler“, “Nora” i “Narodni neprijatelj” Henrika Ibzena, u režiji Ane Vukotić, koja će premijerno biti izvedena 28. aprila

Tekst je prevela Anka Katušić Balen, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, a jezičku adaptaciju Ana Vukotić. Scenograf i autor idejnog rješenja plakata je Vanja Magić, kostimografkinja Lina Leković, za scenski pokret i koreografiju zadužena je Sonja Vukićević. Dizajn svjetla Vanja Magić i Ana Vukotić, koja će potpisati i izbor muzike. Asistentkinja režije je Nataša Milićević, asistentkinja kostimografije Mia Đurović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

Uloge tumače: Simo Trebješanin, Jelena Minić, Žana Gardašević-Bulatović, Miloš Pejović, Ana Vujošević, Aleksandar Gavranić, Jovan Dabović, Ana Vučković, Lazar Đurđević i studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje Radmila Škuletić i Luka Stanković.

“Ibzen mašina” biće šesta premijera Crnogorskog narodnog pozorišta u jubilarnoj 70. sezoni, koja je započela u oktobru prošle godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:58