Иван Чојбашић / -ФИЛМСКИ ЦЕНТАР ЦРНЕ ГОРЕ
04/12/2023 u 10:42 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predavanja o filmu, muzici, kritici i produkciјi

Pod pokroviteljstvom Creative Europe MEDIA deska Crne Gore, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, filmska i muzička produkciјa "Evil Ideas" organizuje seriju masterklas radionica i case study prezentacija naslovljenu "Creativity invasion", u periodu od ponedјeljka 4. decembra do petka, 8. decembra u dva formata: uživo i onlaјn. Radionice će se održavati u Centru kulturnih zbivanja „Ribnica”.

"Creativity Invasion" program otvara se danas (4.12) u 16 časova Media desk - Info danom koji će voditi filmska i mediјska producentkinja Snežana Nikčević. Ona će govoriti o novim pozivima Creative Europe MEDIA programa, o benefitima i šansama koje ovaj program nudi, te približiti tehnike pisanja dobre aplikacije.

image

Снежана Никчевић

-филмски центар црне горе

U 17.30 časova danas počinje masterklas Ivana Čoјbašića, direktora fotografije. Masterklas јe naslovljen "Kako kreirati autentičan filmski plan?". Čojbašić će u okviru ovog predavanja govoriti o tome koji su to metodi za vizuelnu razradu scenarija, kako se pripremiti za snimanje i gdje postaviti kameru, na primjeru sopstevnog rada kao i primjere iz evropske kinematografije.

Utorak, 5. decembar, posvećen je muzici i njenom uticaju na filmsko iskustvo. U 16 časova Rade Vukčević (aka Martel) održaće masterklas "Muzika i instinktivni doživljaj filma". Vukčević je јedan je od kreatora i kompozitor globalno uspješne video igre Bleak Faith: Forsaken.

image

Визуал за догађај

-ФИЛМСКИ ЦЕНТАР ЦРНЕ ГОРЕ

Srijeda donosi onlaјn segment eduktivnog programa kada će Ciaran Malik održati predavanje "Kako kreirati autentičan narativ kroz animaciju?". Malik je animator i umjetnik koji će učesnicima približiti koncept kreiranja narativa kroz 2D i 3D animacije i AI.

Četvrtak je rezervisan za Petru Meterc i predavanje "Koji su to pristupi i metodi u pisanju filmske kritike?". Meterc, novinarka i filmska kritičarka iz Ljubljane, sa učesnicima će proći osnove filmske kritike, funkciju i pristupe u analizama filmskih ostvarenja.

Završnog dana, u petak će se održati prezentacija rediteljke Gane Čomagić - "Uloga pitching sesija za razvoj filma iz rediteljske perspektive". Ona će učesnicima govoriti kako da se najbolje pripreme za pitching sesije na međunarodnim festivalima.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 10:26