VIZUAL ZA DOGAĐAJ / -FILMSKI CENTAR CRNE GORE
09/12/2023 u 09:59 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Večeras dodjela nagrada Evropske filmske akademije

Nagrada Evropske filmske akademije (EFA) biće dodijeljena večeras (9. decembra) u Berlinu, a Filmski centar Crne Gore (FCCG) će uživo prenositi svečanu dodjelu putem livestream prenosa na svom web sajtu – www.fccg.me. Ceremonija dodjele počinje u 19.30 časova. Prenos ceremonije zainteresovani mogu pratiti uživo i klikom na kategoriju "European Film Awards" na početnoj stranici web sajta FCCG.

image

VIZUAL ZA DOGAĐAJ

-FILMSKI CENTAR CRNE GORE

Evropske filmske nagrade dodjeljuju se od 1988. godine najboljim evropskim filmskim ostvarenjima. Ove godine već su dodijeljene nagrade u osam kategorija, uključujući najbolju montažu, fotografiju, scenografiju, kostime, vizuelne efekte, a preostalih 10 pobjednika u glavnim kategorijama biće proglašeno na svečanoj ceremoniji večeras.

image

KADAR IZ FILMA "ANATOMIJA PADA"

-FILMSKI CENTAR CRNE GORE

Nagrade će biti dodijeljene u kategorijama za nabolji film, scenaristu, reditelja, glumca, glumicu, kratki film, dokumentarni film, animirani film, kao i za najbolji debitantski film – nagradu koju dodjeljuje Međunarodno udruženje filmskih kritičara FIPRESCI.

Među nominovanim filmovima nalazi se i kanski pobjednik "Anatomija pada" Žastin Trie, kao i "Uvelo lišće" Akija Kaurismakija, koje je crnogorska publika nedavno imala priliku da odgleda u okviru Mjeseca evrpskog filma, koji je Filmski centar organizovao sa Crnogorskom kinotekom.

Ž.J.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:55