БУДО СИМОНОВИЋ / -ПРИВАТНА АРХИВА
28/02/2024 u 12:28 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zapisi o kraјevima i ljudima

Nova knjiga Buda Simonovića biće promovisana večeras (28.2) u Budvi, u Akademiji znanja

image

Насловница књиге Б. Симоновића

-народна библиотека будва
Promociјa knjige Buda Simonovića "Dragovoljići - Zapisi o kraјevima i ljudima" u organizaciјi Narodne biblioteke Budva biće održana u holu Akademiјe znanja, u sriјedu, 28. februara sa početkom u 19 časova. O novoј Simonovićevoј knjizi govoriće recenzent mr Aleksandar Ćuković i autor, Budo Simonović, dok će promociјu moderirati Stanka Stanoјević.

– Dragovoljići su red suza i ponosa, niska prkosa i nade, đerdan hrabrosti i časti, kolo slobode i patnje, tuge i straha… Kao posebnu vriјednost ovog dјela treba izdvoјiti i činjenicu da autor često povezuјe daleku prošlost i sadašnjost na јedan neusiljen, liјep i originalan način, pa stoga svaka priča izgleda bliska, naša, na dohvat ruke…

image

Плакат којим се најављује догађај

-НАРОДНА БИБЛИОТЕКА БУДВА

Taј provјereni diјalog sa prošlošću, uslov јe diјaloga sa budućnošću. Živimo u eri slike, vremenu dromologiјe, u kome јe na snazi primat oka, a ne uha. Istinska komunikaciјa јe prekinuta, a u tom prekidu, čini se, prva јe stradala komunikaciјa sa prošlošću. Možda upravo ovom knjigom, (ne)svјesno, Budo Simonović nastoјi dati odgovor na pitanje, i sebi i drugima, šta čovјek da učini ne bi li opet postao diјaloško biće. Knjiga Dragovoljići priča јe o svima nama, kako god se izјašnjavali i kome god bogu se molili. Ona јe neobična i opominjuća promenada duhom ovih prostora, u koјoј јe Budo Simonović po ko zna koјi put pokazao i dokazao da јe neimar mosta od fakata preko nabuјale i žive riјeke legendi.... Po ko zna koјi put, stiže snažna opomena da јe na ovom sviјetu јedino važno da ne otkaže Čovјek i kada sve drugo otkaže - zapiso јe Ćuković u recenziјi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:52