Dajan Vist za Breda Pita je  najljepša žena na ekranu / - FOTO: TYLA/ SCREENSHOT
05/11/2023 u 21:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bred Pit otkrio koja mu je glumica omiljena

Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prelijepim. Reći ću vam ko mi je najdraža glumica: Dajan Vist. Ne biste je nazvali seks-simbolom, ali za mene je najljepša žena na ekranu

Bred Pit sarađivao je s najvećim zvijezdama Holivuda, ali njegova omiljena glumica svih vremena mogla bi vas iznenaditi. Kad je još 1996. upitan o omiljenim glumcima u filmskoj industriji, Pit je rekao da poznaje jako malo muškaraca na koje bi se mogao ugledati.

- Zato cijenim starije filmove jer pokazuju čoveka koji se zalaže za svoje principe. Uzmimo za primer Roberta Redforda. Muškarci su željeli da budu poput njega, a žene su sanjale da muškarci budu kao on - izjavio je Pit, a prenosi Index.hr.

Iako se čini da izgled igra veliku ulogu u holivudskoj slavi, Pit smatra da najveće zvijezde nisu uvijek osobe koje bismo nazvali seks-simbolima.

- Izgled je prvi utisak, ali ne koncentrišemo se samo na njega. Neko ti ne zapne odmah za oko, ali kad popričate, postane najlepši na svijetu - pojasnio je.

Njegova omiljena glumica svih vremena Dajan Vist (Wiest) nije bila cijenjena zbog svog izgleda ili zbog toga što je bila seks-simbol. Najzapaženije uloge ove 75-godišnjakinje uključuju one u filmovima "Edward Scissorhands" i "Footloose".

- Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prelijepim. Reći ću vam ko mi je najdraža glumica: Dajan Vist. Ne biste je nazvali seks-simbolom, ali za mene je najljepša žena na ekranu - poručio je Pit.

Nakon studija pozorišta na Univerzitetu Merilend, Vist je debitovala na Brodveju 1971. Nastavila je da stvara nevjerovatno uspješnu karijeru na pozorišnim daskama, prije nego što je uspjela i u filmu – osvojivši dva Oskara za filmove „Hana i njene sestre“ i „Meci iznad Brodveja“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:31