Glinis Džons / - FOTO: PHOTO BY KEVIN WINTER VIA GULIVER GETTY IMAGES
04/01/2024 u 23:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glumica Glinis Džons, zvijezda filma "Meri Popins", preminula u 100. godini

Džons je bila poznata kao perfekcionista kada je gluma u pitanju, precizna, analitična i odlučna, a uloge koje je prighvatala morale su da budu višedimenzionalne

Američka pozorišna i filmska glumica, dobitnica nagrade Toni, Glinis Džons, preminula je danas u 100. godini prirodnom smrću, u domu za stare u Los Anđelesu, saopštio je danas njen menadžer Mič Klem.

Džons je bila poznata kao perfekcionista kada je gluma u pitanju, precizna, analitična i odlučna, a uloge koje je prighvatala morale su da budu višedimenzionalne, prenosi AP.

"Što se mene tiče, nisam zainteresovana da igram ulogu samo na jednom nivou... Svrha prvoklasne glume je da postane stvarnost", rekla je Džons za Asošiejted pres 1990. godine.

Čuvena Meri Popins rođena je 5. oktobra 1923. godine u Južnoj Africi kao ćerka poznatog velškog glumca Mervina Džonsa. Poznata po svojoj impresivnoj filmografiji i nizu priznanja, ona je bila jedna od posljednjih preživjelih velikih zvijezda iz zlatnog doba Holivuda i klasičnih godina britanske kinematografije.

Kroz impresivnu karijeru dugu osam decenija mogla se pohvaliti brojnim velikim ulogama i nagradama koje je dobijala. Osim glume, obožavala je ples i muziku te se i u tim vodama okušala, i to veoma uspješno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:29