Džesika Lang  / -JUTJUB/SKRINŠOT
14/10/2023 u 12:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džesika Lang se oprostila od publike nakon pola vijeka

Proslavila se ulogom u filmu „King Kong" 1974. godine

Slavna glumica Džesika Lang povlači se iz svijeta glume poslije skoro 50 godina blistave karijere. Proslavila se ulogom u filmu "King Kong" 1974. godine. Nagrađena je za tu rolu "Zlatnim globusom", iako su ostvarenje pratile oprečne kritike. Holivudska diva ima dva "Oscara" i pet "Zlatnih globusa". "Oscara" su joj donijele uloge u filmovima "Tootsie" (1982) i "Blue Sky" (1994). Glumica Džesika Lang rođena je u Minesoti, a živi u Grinvič Vilidžu sa troje djece i dvoje unučadi. Poslije 46 godina karijere planira da postepeno smanjuje svoje uloge, prenio je B92.

Kao jedan od razloga zbog čega se povlači iz glume navela je nedostatak kreativnosti u filmskoj industriji jer producenti samo jure profit.

-Naglasak nije na umjetnosti i dobrim pričama. Važno je da dioničari budu zadovoljni. Ne zanimaju me ovi veliki filmovi iz franšize stripova. Mislim da su žrtvovali umjetnost zbog profita- kaže Langova.

Ne sviđa joj se ni montaža modernih filmova koju smatra previše agresivnom.

Sve zajedno dovelo je do nenstanka divnih filmova i divnih priča, kaže glumica.

Njeno povlačenje je postepeno jer je i 2013. najavila da planove o penzionisanju nakon čega je glumila u "American Horror Story". Filmovi u kojima ćemo je gledati su "Long Day‘s Journey Into Night" i biografsko ostvarenje o Marlen Ditrih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 08:50