Gran Turismo / -скриншот/јутјуб
23/08/2023 u 21:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ekranizovana igrica Gran Turismo u bioskopima

Ova drama na velike ekrane donosi istinitu priču Janna Mardenborougha, geјmera i obožavaoca serijala koji je 2011. godine u konkurenciji od 90 hiljada igrača osvojio GT Academy takmičenje

U bioskopima širom regiona od danas stiže akciona, sportska drama koja na velike ekrane donosi istinitu priču Janna Mardenborougha, geјmera i obožavaoca Gran Turismo serijala koji je 2011. godine u konkurenciji od 90 hiljada igrača osvojio GT Academy takmičenje.

Upravo ovo takmičenje počelo je profesionalnu vozačku karijeru Mardenborougha sa samo 20 godina, a njegova fenomenalna životna priča, koja je sada i ekranizovana, govori o neočekivanoj prilici, napornom radu i ostvarenju dječačkih snova.

Jann (Archie Madekwe) je tinejdžer koji po cijeli dan igra Gran Turismo igre, uprkos stalnim prigovorima svojih roditelja. Ali, kad dobije poziv za takmičenje GT Academy, otvara mu se prilika da svoje geјming iskustvo iskoristi za osvajanje glavne nagrade - ulazak u vode profesionalnih trka. Treјler filma pokazuje težak put do uspjeha i slave, a ne štedi ni na napetim, spektakularnim scenama trka.
Kako je film već imao limitirano prikazivanje prije zvaničnog starta ove sedmice, dostupne su i prve recenzije. "Gran Turismo" ima visokih 98 odsto od publike na popularnoj stranici Rotten Tomatoes.

Gledaoci hvale scene trka jer su zbog autentičnog načina snimanja imali prilike bar na trenutak da osjete napetost, pritisak i uzbuđenje profesionalnih vozača, a uz to, i da pohvale glumu Davida Harboura kao Jacka Saltera te emotivan odnos njega, kao mentora.

Režiju ove visokooktanske akcione drame potpisuje sjajni јužnoafrički reditelj Neill Blomkamp, kreator SF klasika "District 9" i "Elysium".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 17:24