Pirs Brosnan / -PROFIMEDIA
31/10/2023 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pirs Brosnan neprepoznatljiv u novom filmu

Uskoro stiže film The Last Rifleman

Pirs Brosnan izgleda potpuno neprepoznatljivo u novoj ulozi. Uskoro stiže film The Last Rifleman u kom jednu od uloga tumači i Pirs Brosnan. U 70. godini kultni glumac iz filmova o Džejmsu Bondu prošao je tako kroz značajnu transformaciju kako bi glumio 92-godišnjeg lika Artija. Koristeći protetiku i proćelavu sijedu periku, Brosnan u filmu potpuno poprima Artijev stariji izgled. Pirsova pojava, piše Hello magazine, zrači aurom dostojanstvenog veterana. Njegov novi izgled već je očarao publiku, uz komentare poput: "Brosnan kao 92-godišnji veteran Drugog svjetskog rata Arti nateraće vas da ponovo povjerujete u čovječanstvo. Artijevo epsko putovanje na godišnjicu iskrcavanja na Dan D istinita je priča."Ovaj ratni film pripovijeda o stvarnim avanturama poručnika Bernarda Džordana, koji je 2014. godine u 89. godini dospio na naslovnice zbog svog hrabrog bijega iz staračkog doma.

U namjeri da obilježi 75. godišnjicu iskrcavanja u Normandiji na Dan D, Bernard je tada prevario osoblje u staračkom domu, rekavši da samo ide do prodavnice. A zapravo je putovao od željezničke stanice Brajton, da bi na kraju uzeo trajekt. Uspješno je učestvovao u komemorativnim događanjima, odajući sa stotinama kolega počast onima koji su u ratu žrtvovali svoje živote.

I dok je Bernard bio uronjen u ceremoniju Dana D, na drugoj strani se odvijala besomučna operacija potrage za odbjeglim stanovnikom staračkog doma. Njegov beg toliko je zaokupio pažnju da se našao i na naslovnim stranicama mnogih medija, što je dovelo i do njegovog ljupkog nadimka "Veliki begunac".

Osvrćući se na svoj bijeg, Bernard je tada rekao: "Moje misli su bile sa mojim drugovima koji su ubijeni. Išao sam da im odam počast."

Film The Last Rifleman tek treba da dobije datum izlaska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 10:11