Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IZVJEŠTAJ OMBUDSMANA ‘‘DANA‘‘ ZA MAJ 2023. GODINE

DVADESET I PETI MJESEC BEZ ŽALBI

Bez žalbi ombudsmanu ‘‘Dana‘‘ protekao je i mај mjesec, što je dvadeset i peti mjesec zaredom kako čitaoci nijesu imali potrebu da se obraćaju zaštitniku svojih prava iz domena primjene i poštovanja etičkih načela i njima odgovarajućih smjernica Kodeksa novinara/novinarki Crne Gore.

AKTIVNOSTI OMBUDSMANA: U ovom mjesecu Misija OEBS-a u Crnoj Gori, objavila je Priručnik za izvještavanje medija tokom izborne kampanje uoči predstojećih parlamentarnih izbora, koga je izradila u saradnji sa predstavnicima medijskih samoregulatornih tijela u Crnoj Gori. Priručnik sadrži 22 konkretne preporuke i urađen je u skladu sa OEBS-ovim i međunarodnim standardima, kao i etičkim kodeksom crnogorskih novinara.

    Osim ombudsmana ‘‘Dana‘‘ članovi Tehničke radne grupe za samoregulaciju, koja je izradila priručnik, su:  Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju, Aneta Spaić, predstavnica Medijskog savjeta za samoregulaciju, Mihailo Jovović, programski direktor dnevnog lista "Vijesti", Paula Petričević, ombudsmanka dnevnog lista "Vijesti" i nedjeljnika "Monitor", i  Ljiljana Minić, urednica dnevnog lista "Dan".

Na ovom linku možete se upoznati sa tekstom Priručnika i saopštenjem OEBS-a: https://www.dan.co.me/vijesti/drustvo/misija-oebs-u-crnoj-gori-objavljen-prirucnik-za-izvjestavanje-medija-tokom-izborne-kampanje-5177032

Ombudsman ‘‘Dana‘‘

Ilija Jovićević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:52