Asanović / -FOTO: A. DABANOVIć
16/12/2022 u 14:40 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Asanović novi predsjednik opštine Zeta: Nova radna mjesta biće za sve građane, a ne samo za podobne

Čeka nas puno posla, od donosenja statuta, preko formiranja komisija, do razgranicenja sa susjednim opstinama, poručio je funkcioner DNP-a

Funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Mihailo Asanović, glasovima Demokratskog fronta, Demokrata i SNP- a izabran je za predsjednika Opštine Zeta.

Odbornici DPS-a bili su uzdržani.

Asanović je kazao da ih u nastupajućem periodu čeka puno posla, od donošenja statuta preko formiranja komisija do razgraničenja sa susjednim opštinama.

Istakao je da će poseban fokus staviti na razgraničenje kako bi lakše funkcionisali i bili održivi. 

- Svim silama ćemo se boriti protiv izgradnje kolektora u Gornjoj Zeti koji bi narušio zivot stanovnika u tom dijelu Zete. Život im je već dovoljno narušen sa bazenom crvenog mulja i separacijama- naveo je Asanović. 

Prema njegovim riječima, odnos Glavnog grada prema Zeti se nastavlja i u ovoj godini, a najblaža riječ koju može upotrijebiti jeste, kako kaže, "maćehinski odnos".

- Od 107 miliona planiranih da se utroše u Glavnom gradu za Zetu je za pola godine predviđeno 650.000 eura, a završetak projekta je trebao da bude gotov prije par godina - podsjetio je Asanović. 

image
-FOTO: A. DABANOVIć

Podsjetio je da Zeta predstavlja deset procenata stanovništva Glavnog grada, a da od budžeta za pola godine ne dobija ni jedan procenat. 

- Napravili smo most saradnje sa našim prirodnim partnerina iz nekada opozicionih klupa i zajedno sa njima podijelili odgovornost u ovom veoma bitnom trenutku za građane. Pronašli smo se u želji da napravimo bolju budućnost i bolji život za građane Zete bez izuzetka, da nova radna mjesta koja budemo otvarali budu za sve građane, a ne samo za one podobne vlasti. Na nama je da dovedemo investitore i otvaramo nova radna mjesta što ce biti mjera našeg uspjeha - istakao je Asanović. 

Od opozicije očekuje da bude kritički nastrojena, a ujedno i konstruktivna.

- Što je bolja opozicija, bolja je i izvršna vlast - zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:31