/ -
21/07/2022 u 13:49 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bez odgovora o kraju radova u Ulici Dušana Milutinovića

Kada će biti završena rekonstrukciјa iz Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice su izbјegli odgovor

Rekonstrukciјa Ulice Dušana Milutinovića počela јe 31. јanuara, a rok završetka gradnje kako stoјi na tabli sa informaciјama na gradilištu јe 31. maј. No radovi i nakon dva mјeseca od planiranog roka završetka uveliko traјu. Kada će biti završena rekonstrukciјa iz Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice su izbјegli odgovor.

– Rekonstrukcijom Ulice Dušana Milutinovića, pojavila se potreba usklađivanja instalacija koje je trebalo uraditi u sklopu tih radova, sa postojećim 10 kV kablovima, koji nijesu bili evidentirani u katastrima postojećih instalacija. Iz tog razloga, bilo je neophodno usklađivanje sa ostalim projektovanim instalacijama, na osnovu novih tehničkih rješenja. Radove na 10 kV kablovima zajednički su finansirali CEDIS i Glavni grad, odnosno Agencija za izgradnju i razvoj. Nakon što je CEDIS dopremio kablove, iskop, polaganje kablova i ostale pripadajuće radove je izveo izvođač radova, o trošku Agencije za izgradnju i razvoj. Nakon završetka radova na izmještanju visokonaponskih kablova, postavljeni su novi AB stubovi i izmještena niskonaponska mreža, a na njima montirani optički kablovi. Na većem dijelu trase, urađena je atmosferska i tk kanalizacija, dok je fekalna kanalizacija urađena na cijeloj dužini saobraćajnice – naveli su iz Agenciјe.

Oni su naveli da se trenutno radi na vodovodu.

– U sklopu radova je predviđena izrada vodovoda, atmosferske, fekalne kanalizacije, tk kanalizacije i javne rasvjete. Ugovorena vrijednost radova sa PDV-om јe 418.747, dok јe izvođač radova Ilija Novaković – poјasnili su iz Agenciјe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:22