/ - фото илустрација - новац
06/07/2021 u 17:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град издвојио 145.000 еура за помоћ пољопривредницима

Из Главног града су казали да је у току и израда Jавног конкурса за кредитну подршку пољопривредним произвођачима кроз програм „Кредити у пољопривреди"

Имаjући у виду кризу изазвану коронавирусом, Главни град jе у овоj години издвоjио средства у износу 145.000 еура за подстицаj пољопривреде.

За програм „Премиjе у мљекарству“ издвоjено jе 60.000 еура и реализуjе се уплатом 0,03€/л испорученог млиjека мљекарама коjе откупљуjу сирово млиjеко од сточара са териториjе Подгорице, на мjесечном нивоу.

Како jе жетва започета претходне седмице и завршетак се очекуjе до краjа мjесеца, Главни град jе, кроз програм „Подршка жетве на териториjи Главног града“, за ову активност опредиjелио средства у висини 5.000€.

Из Главног града су казали да је у току и израда Jавног конкурса за кредитну подршку пољопривредним произвођачима кроз програм „Кредити у пољопривреди“, чиjе се расписивање очекуjе до краjа седмице. Кроз оваj програм опредиjељена су средства у висини 70.000€.

Програмом „Остали програми у пољопривреди“ jе предвиђена подршка у износу 10.000€.

У сарадњи са пољопривредницима са териториjе Подгорице, градска управа jе дефинисала и конкретне кораке коjи би у наредном периоду могли да побољшаjу ову привредну грану, а односе се на повећање износа премиjа по литру млиjека, обезбjеђивање бесповратне помоћи за пољопривреднике коjи иду на катуне у виду покривања трошкова превоза, обезбjеђивање сjемена и садног материjала, као и обезбjеђивање кошница за пчеларе почетнике са териториjе Подгорице, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:54